Şoklama Makinesi Temel Özellikler

şoklama dolabı
şoklama makinası
şok soğutucu

Dondurma, meyve, hamurişi, börek v.b ürünlerin lezzet, kıvam ve şeklini kaybetmeden ani olarak dondurulması için tasarlanmıştır.
➢ Üründe buz kristallenmesi oluşmasını engeller.
➢ Ürünün raf ömrünü uzatır.
➢ Üründe hacim kaybını engelleyerek üretildiği hacimde kalmasını sağlar.

  • Yüksek hava akışıyla çok hızlı dondurma
  • 10cm’ye varan kalın izolasyon
  • Otomatik kapanan kapılar
  • Çift problu gösterge paneli
  • Ürün çekirdek sıcaklığını algılayan sıcaklık sensörü
  • Ayarlanabilir raf aralıkları
  • Hem 40×60 tava hem de GN 1/1 uygun kademeli raflar
  • Otomatik defrost
  • Hazır şoklama programları ile dijital kontrol
  • Sessiz çalışma
  • Arıza algılama sistemi
  • Gıdaya uygun 304 paslanmaz çelik
  • CE, LVD, EMC sertifikaları
Şoklama makinesi
Şoklama Makinaları
Kontrol Sistemi
şoklama dolabı kontrol sistemi

Hazır programlar içeren özel şoklayıcı kontrol sistemi sayesinde ürün ve ortam sıcaklığını takip ve kontrol eder.

Üç Sıcaklık Sensörü
şoklama dolabı sensör

Ortam ve defrost sıcaklığının yanı sıra ürüne batırılan sıcaklık sensörü sayesinde ürün çekirdek sıcaklığı da gözlemlenebilir.

Dondurma Şoklama
şoklama dolabı dondurma şoklama

Dondurmanın üretimden çıktığı kalitesi ve hacmini koruyarak ani şoklar. Üründe kristallenme olmasını engeller.

Hamurişi Şoklama
şoklama dolabı hamurişi şoklama

Simit poğaça ve börek gibi ürünlerinizin şişkinliğini koruyarak ve kaliteli dondurulmasını sağlar.

Meyve Şoklama
şoklama dolabı meyve şoklama

Meyvelerinizin sulanmadan, ezilmeden ve şeklini koruyarak tane tane dondurulmasını sağlar.

Pasta Şoklama
şoklama dolabı pasta şoklama

Pasta kremalarınızın yağı ayrışmadan, çatlamadan ve pastanız şekilsel olarak bozulmadan ani dondurulmasını sağlar.

Otomatik Kapı
şoklama dolabı otomatik kapı

Kendiliğinden kapanan özel menteşesi sayesinde işçiliğinizi azaltır. Şoklayıcının hava kaçırmasını engeller.

Ayarlanabilir Raf
şoklama dolabı ayarlanabilir raf

Raf seviyeleri ürünlerinizin boyutuna uygun olarak ayarlanabilir. Bu sayede soğuk hava tüm ürünlere eşit miktarda ulaşır.

Sessiz Dizayn
şoklama dolabı sessiz dizayn

Özel akustik sistemi sayesinde imalathanenizde aşırı gürültü yaratmaz. Uğultu oluşturmaz.

Raf Boyutları
şoklama dolabı küvetler

Özel raf dizaynı sayesinde 40×60 ya da GN 1/1 tava, tel, küvet ile kullanılabilir.

Şoklama Makinası Modeller

ModelDondurma
Küveti
Raf
Sayısı
Kontrol
Sistemi
Raf
Boyutu
Voltaj
(volt)
İç
Hacim
(lt)
Boyut
(net)
(cm)
K88

5+1

Dijital
Ekran
40x60
Gn 1/1
220

120

80/81/88
K1616

10+1

Dijital
Ekran
40x60
Gn 1/1
380 /
220
240

80/81/158

K2424

15+1

Dijital
Ekran
40x60
Gn 1/1
380 /
220
360

80/81/198

Şoklama Dolabı İç Aksam

Makinelerimizi uzun yıllar kullanın diye, her zaman en kaliteli iç aksam!

  • İtalyan Dorin kompresör
  • İtalyan Embraco kompresör
  • Danimarka Danfoss Valf
  • İtalyan Carel kontrol sistemi
şoklama makinası kontrol sistemi

Dondurma Neden Şoklanmalı?

Şoklama makineleri dondurma üretimi için temel cihazlardan biri olmasına karşık henüz ülkemizde çoğunlukla mali sebeplerden ötürü çok yaygınlaşamamıştır. Özellikle geleneksel dondurma üreticileri şoklamanın faydasını henüz keşfedememiştir. Diğer profesyonel gıdalarda olduğu gibi, dondurma da üretim esnasında belli bir kıvama hacme ulaşır ve bir iç yapıya ulaşır. Hava alıp şişmiş ve kıvamlanmış ürün küvete alındıktan sonra olabildiğince hızlı bir şekilde tam dondurulmalıdır. Eğer ürün oldukça hızlı bir şekilde tam dondurulmazsa, üretim esnasında ürünün sahip olduğu kıvamı kaybeder, içine çekmiş olduğu havayı salar. Bu hava salma durumu üründe %20 oranında çökmeye sebep olur. Çökme sonucunda üründe hacimsel kayıp olacağından mali olarak satış kaybına sebep olur, ayrıca ürünün iç yapısı bozulduğu için dondurmada kristallenme, buzlaşma, tadında bozulma ve dekoratif olarak kayıp yaşanır. Dondurmanın taze kalitesini, kıvamını ve dekorasyonunu kaybetmemesi için kesinlikle üretimden hemen sonra şoklanmalı ve ardından depolanmalıdır.