Şoklama Makinesi Temel Özellikler
şoklama dolabı
şoklama makinası
şok soğutucu
Dondurma, meyve, hamurişi, börek v.b ürünlerin lezzet, kıvam ve şeklini kaybetmeden ani olarak dondurulması için tasarlanmıştır.
➢ Üründe buz kristallenmesi oluşmasını engeller.
➢ Ürünün raf ömrünü uzatır.
➢ Üründe hacim kaybını engelleyerek üretildiği hacimde kalmasını sağlar.
- Yüksek hava akışıyla çok hızlı dondurma
- 10cm’ye varan kalın izolasyon
- Otomatik kapanan kapılar
- Çift problu gösterge paneli
- Ürün çekirdek sıcaklığını algılayan sıcaklık sensörü
- Ayarlanabilir raf aralıkları
- Hem 40×60 tava hem de GN 1/1 uygun kademeli raflar
- Otomatik defrost
- Hazır şoklama programları ile dijital kontrol
- Sessiz çalışma
- Arıza algılama sistemi
- Gıdaya uygun 304 paslanmaz çelik
- CE, LVD, EMC sertifikaları
Kontrol Sistemi
Hazır programlar içeren özel şoklayıcı kontrol sistemi sayesinde ürün ve ortam sıcaklığını takip ve kontrol eder.
Üç Sıcaklık Sensörü
Ortam ve defrost sıcaklığının yanı sıra ürüne batırılan sıcaklık sensörü sayesinde ürün çekirdek sıcaklığı da gözlemlenebilir.
Dondurma Şoklama
Dondurmanın üretimden çıktığı kalitesi ve hacmini koruyarak ani şoklar. Üründe kristallenme olmasını engeller.
Hamurişi Şoklama
Simit poğaça ve börek gibi ürünlerinizin şişkinliğini koruyarak ve kaliteli dondurulmasını sağlar.
Meyve Şoklama
Meyvelerinizin sulanmadan, ezilmeden ve şeklini koruyarak tane tane dondurulmasını sağlar.
Pasta Şoklama
Pasta kremalarınızın yağı ayrışmadan, çatlamadan ve pastanız şekilsel olarak bozulmadan ani dondurulmasını sağlar.
Otomatik Kapı
Kendiliğinden kapanan özel menteşesi sayesinde işçiliğinizi azaltır. Şoklayıcının hava kaçırmasını engeller.
Ayarlanabilir Raf
Raf seviyeleri ürünlerinizin boyutuna uygun olarak ayarlanabilir. Bu sayede soğuk hava tüm ürünlere eşit miktarda ulaşır.
Sessiz Dizayn
Özel akustik sistemi sayesinde imalathanenizde aşırı gürültü yaratmaz. Uğultu oluşturmaz.
Raf Boyutları
Özel raf dizaynı sayesinde 40×60 ya da GN 1/1 tava, tel, küvet ile kullanılabilir.
Şoklama Makinası Modeller
Model | Dondurma Küveti | Raf Sayısı | Kontrol Sistemi | Raf Boyutu | Voltaj (volt) | İç Hacim (lt) | Boyut (net) (cm) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
K8 | 8 | 5+1 | Dijital Ekran | 40x60 Gn 1/1 | 220 | 120 | 80/81/88 |
K16 | 16 | 10+1 | Dijital Ekran | 40x60 Gn 1/1 | 380 / 220 | 240 | 80/81/158 |
K24 | 24 | 15+1 | Dijital Ekran | 40x60 Gn 1/1 | 380 / 220 | 360 | 80/81/198 |
Şoklama Dolabı İç Aksam
Makinelerimizi uzun yıllar kullanın diye, her zaman en kaliteli iç aksam!
- İtalyan Dorin kompresör
- İtalyan Embraco kompresör
- Danimarka Danfoss Valf
- İtalyan Carel kontrol sistemi
Dondurma Neden Şoklanmalı?
Şoklama makineleri dondurma üretimi için temel cihazlardan biri olmasına karşık henüz ülkemizde çoğunlukla mali sebeplerden ötürü çok yaygınlaşamamıştır. Özellikle geleneksel dondurma üreticileri şoklamanın faydasını henüz keşfedememiştir. Diğer profesyonel gıdalarda olduğu gibi, dondurma da üretim esnasında belli bir kıvama hacme ulaşır ve bir iç yapıya ulaşır. Hava alıp şişmiş ve kıvamlanmış ürün küvete alındıktan sonra olabildiğince hızlı bir şekilde tam dondurulmalıdır. Eğer ürün oldukça hızlı bir şekilde tam dondurulmazsa, üretim esnasında ürünün sahip olduğu kıvamı kaybeder, içine çekmiş olduğu havayı salar. Bu hava salma durumu üründe %20 oranında çökmeye sebep olur. Çökme sonucunda üründe hacimsel kayıp olacağından mali olarak satış kaybına sebep olur, ayrıca ürünün iç yapısı bozulduğu için dondurmada kristallenme, buzlaşma, tadında bozulma ve dekoratif olarak kayıp yaşanır. Dondurmanın taze kalitesini, kıvamını ve dekorasyonunu kaybetmemesi için kesinlikle üretimden hemen sonra şoklanmalı ve ardından depolanmalıdır.